21 Eylül 2012 Cuma

öfkebahçe'de neler oluyor?

fenerbahçe neden öfkebahçe'ye döndü? öfke seli saha içini ve saha dışını neredeyse boğacak. oysa ligde henüz kaybedilem bir şey yok. avrupa'da takım yoluna devam ediyor.transferler kuyt,krasic,meireles,egemen,mehmet topal, takıma monte edildi.takım uyum sürecini henüz tamamlamadığı için aksıyor ama bu öfkenin nedeni olabilir mi?

saha içine bakarak bu öfkeyi anlamak çok mümkün görünmüyor. saha dışına bakmak gerek hatta balık gözü kamerası ile bakmak gerekiyor. saha dışında herşey aziz yıldırım'ın tahliyesi ile başladı.beklenti büyüktü.bir yılın travması vardı.bu travmanın zamana yayılıp normalleştirilmesi gerekiyordu. aziz yıldırım konuşacak ve bir eylem planı ortaya koyacak beklentisi cubuklu formanın bulunduğu heryere sinmişti.bir yandan da fenerbahçe'nin elinden gaspedilen şampiyonlar ligine katılmak rövanş olarak görülüyordu.bugün konuşacak yarın konuşacak dikine bir orta saha alınacak derken aziz yıldırım susuyor dikine orta saha da gelmeyince dikine dikine konuşmalar artmaya başladı.

aziz yıldırım kafasını kaldırdığında başı yargıtay giyotinine doğru gidiyordu.ya giyotine kafa uzatacak ya da susup bekleyecekti. ikinciyi seçti.ancak öngörmediği bir yılda fenerbahçe çok değişmişti.bir bilinç oluşmuş ve o bilinç kendinde 'bir yıl boyunca herşeyin içinde olduk,birlikte yol katettik şimdi neden ne olduğu açıklanmıyor.ne gizleniyor'diye soruyordu.aziz yıldırım içeri girdiği gibi çıkınca bu bilinci göremedi/yönetemedi.çıktığı anda statta bir toplantı yapıp sürec ve takımla ilgili durumları/öngörüleri paylaşmış olsaydı anons da olmayacaktı.en azından fenerbahçe tv'ye katılıp konuşmalıydı.yapmadı.bir yandan da aziz yıldırım'sız fenerbahçe dizayn etmek isteyenler tetikte bekliyordu.o tetik, işi yarım kalan cemaatin yeni bir kozu oldu.fenerbahçe'yi polis/savcı/yargı ile ele geçiremeyen dinamikler bu kez içeriden bu işi yürütme kararı aldı.onlara bu zemini de kriz yönetimi/öfke kontrolü/kurumsal iletişimi  ıskalayan aziz yıldırım ve fenerbahçe yönetimi sağladı.

aykut kocaman 3 temmuz sürecinde hem başkan hem yönetim hem baba hem abi hem sportif direktör hem de antrenör olunca hiç bir insan bünyesinin kaldıramayacağı bir yükü omuzlarında buldu.bu yükü taşıdı da. kocaman bir duruş olunca gölgesi de büyük oldu. ve bu gölgeye saklanmayı tercih etti fenerbahçe yönetimi.hala da saklanıyor. oysa aykut kocaman zihinsel ve bedenen çok yorgundu.o yorgunluk halinde takıma konsantrasyonunda sorun oluyordu.bir de takım 5 yeni oyuncuyla uyum sorunu yaşadığı anda alex krizi patladı/patlatıldı.takım içinde halletmesi gereken sorun dışarı taştı.taşan bu kriz fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonu sekteye uğrayanlar için ballı kaymak oldu.ve onlar fenerbahçe'nin gücü olan sosyal medyayı bumerang gibi kullandılar. en iyi bildikleri fitne kendiliğinden ortaya çıkmıştı. deştikçe deştiler. aziz yıldırım müdahale de geç kalınca fenerbahçe'nin adrenalin kaynağı sosyal medya akrepe dönüştü ve ateş çemberinde kendini sokmaya başladı.

3 temmuz sürecinde rol alanların aynı futursuzluk ve aymazlıkla televizyondan saldırıya devam etmeleri de öfkeleri artırdı.fenerbahçe'nin etinden,sütünden,derisinden beslenip zehir saçanlara karşı net bir duruş sağlanamadı.3 temmuz sürecine uzaktan/yakından bakıp şimdi hasat için en öne koşanların sayısının artması da bir gönül kırıklığı yarattı.hasatçılar ve hasetciler de mahsül/ganimet peşine düşünce fenerbahçe içten yanmalı bir hale geldi.

aslında yapılmayan herşey bir öfke birikimine yol açtı. bu birikim de en kolay boşaltılacak yer saha içine doğru akmaya başladı.ne yazikki bu öfkeselinde aykut kocaman hala çok yanlız.hatta 3 temmuz sürecinden bile daha yanlız çünkü ona önünde saygıyla eğildikleri bile şimdi "git" diyor. git'leri duyunca ürkek bir güvercine dönüştü aykut kocaman.ürkekleştikçe saha içinde hatalar yapıyor.bir güvercin tedirginliği yaşıyor.biliyor çünkü bu topraklarda güvercinlerde vurulur.

şimdi aslında yeniden bir 10 temmuz ruhuna ihtiyaç var.hala geç değil.saha dışında bir içten seslenişin saha içine doğru akması lazım.hiç bir kupanın hiç bir skorun aykut kocaman'dan,alex'den değerli olmadığını anlatacak içten bir ses.bu ses için aziz yıldırım'ın giyotine kafa uzatması lazım.nasıl ki o giyotınin 3 temmuz'da kafaya inmesine yüzlerce fenerbahçeli kafasını uzatarak engel olduysa yine olur.güvenilecek tek liman sarı lacivert limandır.ötesi renk körlüğü ve cehennemdir..

2 yorum:

  1. doğru anlatmışsınız ancak atladığınız birşey var,Aykut hoca ilk geldiği günden beri kendi sistemini arayış içinde Fenerbahçe sistem aramak için yanlış bir yer.3 temmuz süreci olmasaydıda bu böyle olacaktı,hatta daha erken sesler çıkabilirdi.3 temmuz sürecinde sn.Kocaman dik durduda neden Alex kirizini yönetemedi.Acaba Aziz başkanda Sn.Kocamanı göndermek istedide bu krizi kullandımı?Taraftar ne istiyor? sadece iyi mücadele ve doğru teknik yönetim.Bu taraftar ülkedeki herkesi karşısına aldı.Cop yedi,gaz yedi,hakarete uğradı asla davasından vazgeçmedi.Neden?Klübü için.Ne Aziz başkan nede Aykut hoca için.Herkes konuşurken ve taraftar siper olurken Aziz başkan tatminkar bir açıklama yapmadı,Aykut hoca hep aynı şeyleri söyledi.Temmuz başından beri çalışmalara başlayan bir takım nasıl olurda hala 2 ay sonra takım oluruz ancak der.Hala sabır der.Taraftar çok şey istemiyorki,herşeyini verdi ve veriyor istediği sadece yönetiminde teknik heyetinde kendi gösterdiği birliği gösterip bütünleşmesi.Hırsları yüzünden içerdeki bazılarını taraftarın önüne atarak seçim yapma durumuna getirmesi değil.Taraftar dediğiniz siz,biz,bizle aptal değiliz,koyun hiç değiliz.

    YanıtlaSil
  2. 21eylüdeki adsız yorumcu Aykut Geldiğinden beri diyerek 3yıl masalıyla nasıl liselimedya empozesine kurban gittiğini görmek istersen: Sabır 3 - http://ibas7.tumblr.com/post/31945275612/sab-r-3 & Sabır 4 - http://ibas7.tumblr.com/post/32076718301/sab-r-4

    YanıtlaSil