7 Aralık 2009 Pazartesi

Ödülünüz de ödünüz de artık kadüktür

Ödülün adı nedir. Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü. İsim Kallavi mi ?Kallavi. Ödül önemli mi? önemli. Prestijli mi? Prestijli(nokta). Noktadan sonra şimdi kocaman bir İDİ demek lazım. Ödül kime verildi? Mehmet Baransu adlı şahsa. Bu şahıs ne yapar. Ahmet abisinin dediğine göre ‘sarsıcı haberler’. Titreşimli ve kıpraşımlı haberler. Herifler hakkaten sarsıcı. Bir tanesini ben biliyorum. Telefonla helikopter düşürülmesi. Sarstı mı sarstı. Türk islam sentezi garabeti ürünü alperenler fikren ve ruhen bi kaşık suda boğacakları Ahmet’in Taraf’ında saf tutmuştu. Tehdit telefonları yağdı. Kapıda günlerce polis bekledi. Ahmet’in Taraf’ı bilmiyor muydu Alperenlerin durumunu? Biliyordu. Amaç sarsmak. Amaan nasıl olursa olsun. Yalanla sarsalım. Ele verilen dezenformasyonla sarsalım. Sarsalım, sarsalım. Yiğitim sarsalım. Aslanım sarsalım. Ne oldu? Herşey kocaman bir yalanmış. Kibirli bir özür herşeyi halletti öyle mi. Ahmet Altan cengaver gazeteci, titreşimli muhabiri de kallavi ödüllü. Hadi be sizde. Tekaüt yeri diye boşa demiyor ‘bizim çocuklar’ size.

4 yorum:

  1. ödülü "helikopter" haberiyle almadi ama...(noktalar)
    hakketen, hakikaten ama

    YanıtlaSil
  2. Gazeteciler cemiyeti, elindeki belgeyi araştırmadan bir televizyon kanalını ve bir haberciyi suikastle suçlayabilecek ölçüde izansız ve başarısız bir gazeteciyi ödüllendirdi mi? Evet. Yılın gazetecilik ödülü bu sarsıcı haber uzmanı arkadaşımızın mı? Evet. Bu cümleler daha çok nokta kaldırır velakin bu saatten sonra konan tüm noktalar beyhude. Ödülü Baransu'ya ve taraftar ekibine mübarek olsun. Aklı selim sahibi herkes, ağzı bu önemli olayı konuşmakla meşgul olduğu için, verilen bu ödüle başka organlarıyla gülüyor.

    YanıtlaSil
  3. Hoş, bu yazıyla koynundaki partizanlık madalyanonun iyice açık etmiş. Artık hangi partinin militanıdır, onu da okuyucu anlasın. Medyada haberi yalanlandığı halde ödüle boğulan kişi sadece Baransu mu? Bir baksın geriye doğru. Ama Hoş, kendi kampının önyargıalrına o kadar sadık ve bağımlı ki, bir ödülü bahane ederek içinde ne varsa kusabiliyor. Ve biz de NTV gibi bir haber kanalında nasıl oluyor da zaman zaman garip, militanca düzeyde tarafgir haberler yayınlanabiliyor sorusunun cevabını bulmuş oluyoruz. Sağolasın HOŞ.

    YanıtlaSil
  4. Elinize fırsat geçmiş, mal bulmuş mağrıbi gibi saldırın. Haydi NTV ile ilgili haber yanlıştı, peki yaptığı onlarca "sarsıcı" habere ne buyuracaksınız? Dağlıca, Aktütün, Kafes eylem planı, askerin eline pimi çekilmiş el bombası veren komutan... Bunlar da mı yalan???? "Mini etekli kızı diri diri yaktılar" yalan haberini yapan Özdemir İnce de ödül verilmişti. O zaman neredeydiniz? Üstelik Özdemir İnce'nin yazdığı gazete, Mehmet Baransu'nun yazdığı gazetenin yaptığı gibi, haberin yanlış olduğu ortaya çıkınca manşetten özür de dilemedi. Siz neden bahsediyorsunuz? O ödül Mehmet Baransu'ya anasının ak sütü gibi helaldir...

    YanıtlaSil