21 Şubat 2010 Pazar

Söylesem tesiri yok , Sussam gönül razı değil

Abluka denen kelime neredeyse adımla özdeşleşti. Ablukacı Mustafa da oldum ya daha ne diyeyim. Yahu insanoğulları ve de insankızları, “abluka” bir durum tespitidir. Durum tespitinden bile kıyamet kopuyorsa biraz da onu sorgulamak gerekmez mi? ‘Zaman’lı zamansız ayarsızların çakallıklarına da pabuç bırakmam. Abluka’nın yandaş, candaş, kandaş, ergenokandaş ile alakası yoktur. Söyleyecek sözüm de çok, söyleyecek yüreğim de var. Her kese her şeye meydan okuyacak kadar. Su olurum akacak mecra bulurum nasılsa. Taraf olmak, tarafsızlık, yavşaklık, korkaklık, tıynetsizlik, omurgasızlık, arkadaşını n kafasını altın tasta sunmalar, hokkabazlık, dalkavukluk , yalan, ikiyüzlülük, teslimiyet hepsine sıra gelecek. Şu abluka denen abukluktan sonra neler yaşadım onları bir anlatayım hele.

En çok da “hayırlısı olsun” dendi. Hayırı neyse. İşsizlik, araba taksidi, kira “ohh nası girdi “der gibi. Telefonlar daha acayip. Meselenin özünü konuşurken

-abi, şimdi telefon dinleniyordur o konulardan bahsetmesek.
- le havle. Ne oluyor lan. Neden korkuyoruz ki.
-Abi şimdi Ergenekoncu felan diyorlar ya. Erzincan’da aslında ne olduğunu anlatıyorsun. Tarikat marikat sallıyorsun.
-Git işine oğlum ya. Yemişim Ergenekon’u. Ergenekon denen melanet mahvetti bu ülkeyi. Kan var üstlerinde. Hala kan kokuyorlar. Ben mi Ergenekoncu olucam. 27 Nisan’da kim ne yapmış. Arama tırsıyorsan. Ergenekon’un da senin de.

Aşağı yukarı böyle telefon konuşmaları. Herkes mabadından korkuyor. Nasıl bir korku imparatorluğu yaratıldıysa .28 şubat’ta birilerine ne yapıldıysa şimdi de ötekilere aynı şey oluyor. İyi-kötü yanlış- doğru birbirine karışıyor. Neyse celallenmiyeyim de şu işin geyik kısmını yazayım. En çok karşılaştığım sorulardan biri de şu. Abi kim aradı?

-Abi kim aradı?

-Valla İşten ayrılır ayrılmaz. Veli Küçük, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Bedrettin Dalan, Turan Çömez, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin sağolsunlar aradılar. Birde Number one diye biri aradı sesi hırıltılıydı tam anlayamadım. Koçum mu dedi sazanım mi dedi şey edemedim.

Kim arayacak eş dost. Köşeci, çeteci şucu, bucu tanmımam ki ben. Ne onların olduğu ortamlarda olurum ne de hasbıhalım vardır. Cürümüm kadar yer yakarım her zaman. İlk gün telefonun şarjı yetmedi. Aradan geçti 3 gün arayan tarayan bir iki kişi. Hep böyle olmuştur. Eş dost bir araya geldik rakı içtik, çöp şiş yedik güldük eğlendik. Buraya aha şunlar düştü.

-Abi sen aslında tam ne yazmak istedin
-Ben dedim ki başsavcı abuk onlar anladı abluka.Gitti makam arabası, bedava benzin, eşek yüküyle mayış, unvan, makam..bedava telefon.

-lan oğlum deseydin ya. Değiş Tonton’um ben.

-Oğlum yoksa şey mi oldu. Lise dö sen benuğa ile çeliktepe cengizhan lisesi sendromu. Hani onlar beyaz türk sen, vonalı. .Umut Sarıkaya yer onları bee..
-Tabii tabii. Hadi ozaman hep beraber. Çeliktepe sloganı...Hımpss. Hımfs.. ….

-Alıp bıçağı çıksaydın ya NTV’nin çatısına. Atarım kendimi, atmayın beni.

-Yoksa abluka başlığını santralden arayıp mı söylediler. Düşüşün hızlı oldu da. O bakımdan.

-şurada yaza ne kaldı bari o zaman ayrılsaydın. Park mark yatıp kalkardın. Şimdi misafir gelecen. Atsan atılmaz satsan satılmaz ki

-Abi sen hep ergene mi konuyodun. Hani çıtır felan olmuyo mu. Ergen e kon. O bakımdan Hıahhahaha
-Alın şu Selami Şahin kılıklı herifi masadan …

-Arkadaş sen gidince birileri orasını burasını dağıttı sevinçten. İnsanları mutlu ettin ya Allah ta seni etsin. Ne iyi insansın.

Dipnot: medyafaresi, yavuz karakoç ve tüm arayan herkese teşekkürler..

11 yorum:

  1. Abi bak şimdi aradım (15:47 pazar) açmadın... Ben de sana önce, "geçmiş olsun", sonra da "hayırlı olsun" demiştim.
    Valla aklımdan "İşsizlik, araba taksidi, kira" geçtiyse ne olayım.
    Benimkisi "her işte bir hayır vardır" vaziyetiydi sadece:))
    Sevgiler...
    İnan

    YanıtlaSil
  2. Telefonun olaydı, biz de arardık... Ohh, geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  3. senin için süpriz olmamıştır.Medya /iktidar ilişkileri HERDEM böyledir.Sen zaten bilirsin.Önemli olan dik durabilmek ve omurgalı kalabilmek.Benim kardeşim doğrusunu yapmıştır.Gerisi tefarruattır.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İnternetin de böyle bir misyonu oldu artık...Korkak, düşündüklerini kimsenin yüzüne söyleyemeyen, sadece biryerlere isimsiz hakaretler yazan meczupların sığınma noktası oldu...Omurgalı insan yazdıklarının altına bir de imza atar. Adsız arkadaş;Neyin yanlış yapıldığını, kimin tetiğinin çekildiğini yaz da onu tartışalım. Amacın sadece kişiliksiz ve korkakça hakaret etmekse onu yapmak için bir özelliğe ihtiyacın yok. Maharet söylediklerini açıkça tartışabilmek arkadan, imzasız mektuplar yollamak değil. Japon Askeri!!!!Y. KARAKOÇ

    YanıtlaSil
  6. Y.KARAKOÇ, Aynen katılıyorum..İsim yazma cesaretini bile gösteremeden atıp tutmak çok kolay. medyanın Mustafa Hoş gibi duruş sahibi insanlara ihtiyacı var.Ntv için büyük kayıp, çok yazık oldu, kıymeti bilinmedi. öyle güzel, yaşananları öyle güzel özetleyen bir yazı ki üstüne birşey söylemeye gerek yok, her şey ortada. tabi kıt zekalıların anlaması zor. çamur at, izi kalsın, çok terbiyesizce...

    YanıtlaSil
  7. Adsız'a ,
    Önce adını yaz ,adsız ,fütursuz ,sana ait olmayan kelimelerle asıl tetikçiliği sen yapıyorsun.
    Ne o kalibren mi yetmedi yüzüne söylemeye adamın?
    Bu sözleri Mustafa Hoşun karşısında söylemek öyle kelimeleri birbirinin arkasına koymaya,atlatmaya,hoplatmaya benzemez.2,5 kilo t.şşak,mangal gibide yürek ister.Okuduğun kitaplarda yetmez.
    O sebeple "Adsızsın" hatta "Topsun" "Gudiksin" "Hıyarsın"
    O ise Mustafa Hoş.
    Oh be kızmışım abi ,Özür dilerim.
    Aramanı bekliyorum abim,Hörmetler.
    Timur

    YanıtlaSil
  8. Bu adam, bu Türkçe'yle mi haber müdürlüğü yapıyormuş? Eminim abluka kelimesinin anlamını bilmeden yazmıştır. Baksanıza neler yazmış: Allah ta; çeteci şucu, bucu; cürümüm kadar yer yakarım ve daha niceleri.(Eminim ne dediğimi de anlamamıştır.) Aman Allah'ım! NTV iyi sabretmiş iki yıl. Ben olsam zaten işe almazdım.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Adsız zerzevat; Mustafa Hoş'un da sana bir iki laf etmesini bekliyorsun ama nafile...Neden biliyor musun? Senin gibi bir adamla kariyer sahibi birisi asla tartışmaz.Seninle sinir harbine girmez. Çünkü sen buraya yazılacak yorumları teşhir etmek için aportta bekleyen bir zavallısın. Ama kim olduğunu biliyorum. Adam gibi derdini yaz tartışalım. Senin gibi tükürdüğünü yalayan, onun bunun arkasından atıp tutup sonra kuyruğunu sıkıştırıp gene o kapının iti olmak kariyerine sahip bir adamla
    nasıl konuşulacağını da evelallah iyi bilirim.

    YanıtlaSil