1 Mayıs 2012 Salı

3 Temmuz 2011 futbola yapılmış bir DARBE'dir




SORU: 3 TEMMUZDAN BU GÜNE KADAR GELİNEN NOKTA, VE DEMİRÖREN’İN AÇIKLAMALARINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
-   Bugün 1 Mayıs 2012 ama futbolla ilgisi olan, ve vicdanı olan, futbolda ne olduğuna dair birazcık bilgisi olanlar için 3 Temmuz 2011'den sonra hergün,her ay 3 temmuz'dur.  Türkiye 3 Temmuz’dan öteye gidemedi, gidemiyor.
-       3 Temmuz derbesiyle yüzleşilmeden  ortak  vicdanın kabul edebileceği bir sonuca gidilmesi de  mümkün görünmüyor.
-   3 Temmuz 2011 futbola yapılmış bir DARBE'dir!
-   Bunun sosyal ve siyasal sonuçları ile yüzleşmeye herkes ne kadar hazır?
-   Ne oldu da bütün kararlar değişti? Bu kaçıncı etik kurulu raporu?
-   58. Madde değişikliğinin Fenerbahçe ile bir ilgisi yok! Teşebbus ettiği iddia edilen kulupler kimler? Zaten o kulüpler Avrupa’da da yer aldığı için , 58. Madde onları ilgilendiriyor. Fenerbahçe’yi değil.
-   Fenerbahçe için 3 Temmuz’dan beri birşey değişmiş değil
-   Fenerbahçe diyor ki: “İtham edildiğimiz hiçbir suçun içinde yokuz. Biz alnımızın teri ile onurumuz ile bir mücadele verdik. Buna müdahale ettiniz ve sonuçlarına katlanacaksınız” yaşanan onca şeyden sonra Fenerbahçe'nin ikna olmadığı hiç bir kararın artık hükmü yoktur..
SORU: SAHAYA YANSIMADI YANSISAYDI NE OLURDU? TEŞEBBÜS EDİLDİ, FİİLİYATA DÖKÜLSEYDİ NE OLURDU?
-   Az ayıp, çok ayıp diye bir şey olur mu? Ayıp, ayıptır! Ne demek... sahaya yansıdı mı? Yansımadı mı? Yok teşebbüs edildi, yok ayna tutuldu...ayıp ayıptır! Azı,çoğu olmaz!
-   Ortada“ayıp” varsa ortadan kaldırmak lazım!
-   “Ayıp” yoksa, yeni ayıplar mı yaratıyorsun!?
-   Çözüm denen herşey, yeni sorun ve büyük sorular doğuruyor.
-   Bu sürecin buraya gelmesinde katkısı ve etkisi olanlar, hesap verecek! Sen süreci buraya getiriyorsan, ve birşey“yok” diyorsan, 305 gündür bu insanlar NEDEN içeride?!?
-   TFF başkanının açıklamasına göre: Beşiktaş hiç yok işin içerisinde...Peki, o insanlar(serdal adalı,tayfur havutçu,Ahmet ateş) 3,5 ay neden içeride yattı?!.
-   Sen insanların ,“ÖZGÜRLÜĞÜNÜ” elinden “ALIYORSUN” ve hiçbir gerekçe ortaya çıkarmıyorsun!
-   Bu hukukla, demokrasi ile, akılla, vicdanla açıklanamayan bir süreç.En kutsal insan haklarından biridir özgürlük hakkı.sen bu hakkı haksız hukuksuz bir şekilde alıyorsun.

e   3 temmuz darbesi olmasaydı beşiktaş bu kadrosuyla uefa kupasını bile alabilirdi. Bunun hesabının sorulması lazım

-   1 Mayıs’ta Taksim meydanında bütün takımlar var. Futbol politikleşiyor.Böyle birşey hiç görülmemiştir.
-   2 Yıl önce Aziz Yıldırım Taksim Meydanı’nda poster olacak desem...gülerdiniz. Bu artık sosyal ve siyasal bir “VAKKA”dır
-   Aziz Yıldırım’ın hukuksal olarak da vicdani olarak da insani olarak da içerde olması mümkün değil...NEDEN İÇERİDE?!
SORU: FUTBOL YEŞİL SAHALARDA MI? ADLİYE KORİDORLARINDA MI OYNANIR?
-   Büyük, büyük sorular var, muhattapları ortada yok!
-   TFF özerk değil mi? Öyle olması gerekiyor! Ama atamayla gelinen bir yere dönüştü.
-   Galatasaray dahil diğer takımların “FERYAT”larının bir anlamı yok...3 Temmuz’da feryat etseydiniz!Türkiye'de futbol 3 temmuz darbesine sessiz kalarak kaybetti. bütün kulüpler bu darbeye karşı ligi boykot etseydi bugün farklı bir futbol türkiye'si olurdu. tamam o zman anlamadık diyorlarsa 6222 sayılı yasa cemaatin müdahil olmasıyla köşkten döndüğü zaman ikinci büyük fırsat kaçtı.o zaman da ligler boykot edilebilseydi sadece futbol alanı değil Türkiye bambaşka bir yer olurdu.
SORU: AZİZ YILDIRIM’IN ADAYLIĞINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
-   Bu bir açıklama değil, “MANİFESTO” dur.meydan okumadır.
-   Zaten adaylığında hiçbir engel olmayan birisi “Ben adayım” demesi neden haber olsun ki...Olağanüstü bir dönem yaşanıyor, ve kapalı kapılar ardında sürekli birşeyler dönüyor. Ancak, kapalı kapılar ardında söylenenleri merak etmeye başladığımızda, süreci anlarız.
-   Şike, ya futbolcuyla, ya da hakemle yapılır. İçerde hiçbiri yok. 305 gündür içerde olan da soruyor!NEDEN? 3 temmuz darbesi'nin arkasında
-     Sadece siyaset değil bir de paralel güç var CEMAAT!!! Kimsenin sorgulamadığı ve sorgulamak istemediği.paralel güç CEMAAT gerçeklerin önünde kocaman bir kara perde gibi duruyor.
-   Bu kadar çok gölge ve perde olunca gerçeğe ulaşmak zor!
-   Aziz Yıldırım’ın açıklaması bir manifestodur. Meydan okuyor. “Ben burdayım,”
-   Bu sürecin içinden çıkmak için “akıl” ve “vicdan” ortaklığı gerekiyor. Aksi taktirde herkes bu günleri de arayacak.
SORU: PLAY-OFF
-Play-off tamamen skandal!3 temmuz darbesi'nin uydurduğu bir aldatmacadır.
- Galatasaray lig şampiyonuyuz diyorsa, play-of ta oynamamalıydı.
Biz şampiyonuz deyip play-off'a karşı çıkılsaydı ne olacaktı.Galatasaray'ı mı kapatacaklardı. Bu mümkün mü.Kimsenin gücü ne fenerbahçe'yi, ne galatasaray'ı ne de beşiktaş'ı kapatmaya yetmez.
eğer Fenerbahçe arenada galatasaray'ı yenmeseydi play-off gündeme bile gelmezdi.

Sadece dayatmalara " hayır" demek gerekiyordu.
“HAYIR” demek suç değil. Aklın,mantığın,vicdanın almadığına “HAYIR” demek, demokrasidir.Gelişmiş her ülkede "hayır demek" bir haktır. Türkiye'de “hayır” hainlik olarak algılanıyor.algılatılıyor.
-     Türkiye sosyal, siyasal ve sportif sonuçlarıyla 3 Temmuz darbesi ile daha yüzleşmedi, ve çok acı bir şekilde “YÜZLEŞECEK
  
      NOT:Bengütürk tv'de katıldığım yayında söylediklerimin bir kaç değişiklikle deşifresidir. yayını izlemek isteyenler  http://www.benguturk.com/videogaleri.php?HID=1576 

1 yorum:

  1. Bu Darbe süreciyle hesaplaşmadan bu işin neticelendirildiğini kimse söylemesin . Darbe varsa herkes bu darbeyle yüzleşmelidir . Bu operasyonu yapan yaptıran medya dahil FB ve milyonlarca taraftarına karşı her suç işleyen bunun bedelini ödemelidir . Yoksa bu Dava bitmez .

    YanıtlaSil