2 Mayıs 2012 Çarşamba

paralel güç cemaat fenerbahçe operasyonunun neresinde



SORU: Fenerbahçe’li İTAATSİZ gazeteciye soralım...Fenerbahçe kulübünün açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ortak akıl ve vicdan tutulması, herkese sirayet etmiş durumda. Gerçek olan şey 3 Temmuz’da futbola yapılmış olan DARBE’dir. Bu darbenin sonuçları olacak! Bunlarla yüzleşmeden, futbolu tekrar saha içine çekip “skor” larla bu işin içinden çıkılamaz. Devletin resmi kurumundan, “sahada “ŞİKE” yok”denmiş. Çete davası deniyor...çete davasından içeride kimse kalmamış. Özel yetkili mahkemede yargılanmasını sağlayan çete ortada yok. futbolcu yok içerde,hakem yok içerde.Herkes elini vicdanına koyup soracak...306 gündür bu insanlar neden tutuklu?

Önce herkes şu soruyu sormalı!!!
En son federasyonda yapılan toplantıya Zekeriya Öz, hangi görev ve yetkiyle katıldı.Kimin adına? Ne konuşuldu? Madem çok soru sormak istiyoruz, bunu soralım!

Gerçek soruların karşılığı yanıtsız, Olmayan soruların karşılığı varmış gibi gösteriliyor. Bu bir algı yanılsaması ve aldatması.

Soru: neden hala bu dava özel yetkili mahkemede?
Özel yetkili mahkemede yargılanmasını sağlamak isteyenler KİM’ ler? Devletin resmi kurumunun yaptığı açıklamaya “hayır” diyen, şantaj yapanlar,tehdit edenler kimler? Varlık sebepleri ne?
Herkesin korktuğu! soruyu soruyorum: CEMAAT bu işin neresinde? Niye var? Hangi görev ve yetkiyle? demokratik bir ülkede yaşadığımıza inanmak istiyorum. o zaman demokratik bir ülkede Bu sürecin içinde paralel güç olur mu? Herkes önce bu soruyu sorsun!

Çok basit: Şike var mı? Yok mu? Sahaya yansıdı mı? Yansımadı mı?...Belgeler , savunmalar, deliller ortada. Buna bakarsın, karar verirsin. Ama, 3 temmuzdan beri hukuk zeminde yürümüyor ki hiç bir şey. Bundan dolayı ortaya imalı, mesajlı,mektuplu ifadeler kullanılıyor.. O yüzden de gerçeğe ulaşamıyoruz.

Soru: Rüzgar tersine mi döndü?
Bir işe giriştiler ve yarattıkları sonuçla yüzleşmediler. Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri ve taraftarları 3 Temmuz’dan beri itiraz ediyor...”bu yapılanlar yanlış, haksız, vicdansız” diye.
3 Temmuz’da yapılanlara FENERBAHÇElilerin topuk yaylasından itibaren  İTAATSİZ duruşları olmasaydı.bugün sonuçlar bambaşka olacaktı.

Fenerbahçeli olmakla yaftalanıyoruz, sanki bu suçmuş gibi.evet fenerbahçeliyim.ama ben 25 yıllık GAZETECİYİM ve bu ülkenin TANIĞIYIM. Bunun fenerbahçeli olmakla ilgisi yok. BEŞİKTAŞ’A yapılan haksızlığın hesabını kim verecek? 3 Temmuz darbesi olmasaydı o kadroyla bence UEFA kupasını alırdı. Muhteşem bir kadrosu vardı darmadağan edildi. nedeni de 3 Temmuz darbesidir.
gelinen noktada Fenerbahçelilerin ikna olmadığı hiçbir kararın hükmu yoktur artık bu ülkede!!!öyle ya da böyle bu bir gerçektir.

Soru :58.madde fenerbahçe için değiştirildi algısı mı oluşturulur.
58. madde Fenerbahçe için değiştirildi algısı oluşturuluyor...bu tamamen kasıtlıdır. iddianame denilen maksatlı belgede fenerbahçe yapmakla suçlanıyor. değiştirilen 58.maddede yapmakla suçlananın cezası net. oysa değişen 58.Madde teşebbüs edenler için değiştirildi. yani fenerbahçe ile ilgisi yok.Zaten fenerbahçe diyor ki biz alınterimizle onurumuzla kazandık.siz fenerbahçeye operasyon darbe yaptınız.ama bu duyulmuyor bile.

Pandora’nın kutusu gibi bir algı kazanı oluşturuldu ve kötülükler o kazandan yayılıyor Türkiye’ye.
En kutsal hak savunma yok sayılıyor!  yargısız infaz yapılıyor! Bu adamlar gazeteci diye ortaya çıkıyorlar ve bu benim MESLEĞİME büyük haksızlık! Gazeteciliğin kuralı: Karşı görüş haberin süsü değil, NAMUSudur!!! Bu haberlerde karşı görüş yok, olmayınca doğruyu bulamıyoruz. Düşünsenize, Gazeteciliğin tanımını A’dan, Z’ye yeniden öğretmek gerek! Darmadağan ettiler gazeteciliği! bunların yarattığı algılar üzerinden konuşuluyor herşey.“Namussuz haber” yapamazsınız Bu meslekte! yaparsanız bırakın mesleği yapmayı sokağa çıkamazsınız. Bu adamlar hala baş tacı ediliyorsa bu ülkede, o yalanlarla yaşayacaksınız!!! Vicdanlı olanlar da itiraz edecek...o zaman da yaftalanacak o fenerbahçeli, o şu, o bu...Sesi çok çıkanın haklı olduğu bir dünya değil ki bu, sesimiz çıktığı kadar duyurmaya DEVAM!!!

NOT: bengütürk tv de dün Çiğdem Akdemir'in sunduğu bültende söylediklerimin deşifresidir. dinlemek için 
http://www.benguturk.com/videogaleri.php?HID=1580

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder